Epic Games heeft meer dan 500 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan de Fortnite Fall Skirmish. Deze spelers zijn opgedeeld in vijf verschillende clubs, namelijk de Fort Knights, Lucky Llamas, Dusty Dogs, Rift Raiders en de Bush Bandits. Iedere speler komt uit voor één van deze clubs.

Iedere week een ander format in de Fall Skirmish

Er worden voor de Fortnite Fall Skirmish verschillende formats overgenomen van de Summer Skirmish, maar er wordt ook gebruik gemaakt van een aantal nieuwe formats.

In de eerste week zal er Hold The Throne Duos worden gespeeld. Hierbij kun je in duo’s punten halen door een Victory Royale te pakken of door veel tegenstanders te elimineren. Voor een Victory Royale krijg je drie punten en voor meer dan acht eliminaties krijg je ook drie punten. Alle details van de verschillende formats zijn te lezen op de website van Epic Games. De top tien teams worden beloond en de nummer één krijgt maar liefst 67.500 dollar en 305 punten voor de club.

Ook wordt er in de eerste week van de Fortnite Fall Skirmish wordt er een Trial genaamd Squad Goals gespeeld. Dit is een format waarbij het alleen gaat over het halen van de meeste eliminaties in een potje. Spelers van dezelfde club worden in squads ingedeeld en strijden hiermee voor een geldprijs, maar ook voor punten voor de club. Het team met de meeste eliminaties ontvangt 45.000 dollar.

Fortnite Fall Skirmish details van week 1 zijn helemaal bekend

De Fortnite Fall Skirmish details voor week 1 zijn al bekend, maar voor de latere weken is er nog minder bekend. De Trials zijn nog helemaal niet bekendgemaakt. In een week 2 en 5 zullen er solo’s worden gespeeld en in week 3 worden er weer duo’s gespeeld. In week 4 worden er squads gespeeld. In week 6 wordt er gespeeld op Twitchcon en de details hiervan zijn ook nog onbekend.

De komende weken zullen er meer updates volgen op de website van Epic Games.