Civilization 6 kwam al in 2016 uit voor de PC en won direct verschillende awards, waaronder The Game Award for Best Strategy Game. Ook in de Switch versie kan er gebruik worden gemaakt van 24 verschillende leiders die allemaal hun eigen eigenschappen hebben.

Civilization 6 Switch versie met vier speelbare scenario's

Er kunnen in de Civilization 6 Switch versie vier verschillende scenario’s worden gespeeld. Elk scenario heeft een andere setting en een andere manier van spelen die is gebaseerd op de geschiedenis. Zo kun je kolonies bouwen in Australië in Outback Tycoon. Ook kun je Polen beschermen tegen de indringers in Jadwiga’s Legacy. Ook kun je als viking Europa plunderen in Vikings, Raider, and Traiders. Tot slot kun je proberen de wereld te veroveren in Conquests of Alexander.

Door de Civilization 6 Switch versie kun je jouw rijk waar en wanneer je wil uitbreiden. Er kan met maximaal vier mensen samengewerkt worden in de co-op modus. Ook het competitieve aspect komt terug in de Switch versie. Er kan tegen andere spelers gestreden worden om ultieme wereldheerschappij.

Rise and Fall DLC

Begin 2018 kwam de Rise and Fall DLC uit voor Civilization 6. Hierin werd Schotland als factie toegevoegd. Met de leider Robert the Bruce en de unieke gevechtstroepen, de Highlanders, kun je nu ook proberen om de wereld te veroveren met Schotland.

De Civilization 6 voor de Switch komt op 16 november 2018 uit. Op dit moment is het spel al te spelen op Windows PC, iPad, Mac en Linux. Wil je weten wat wij van het zesde Civilization spel op de PC vinden? Lees dan onze Civilization 6 review!