Foto: Universal Pictures

FIRST MAN is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, maar het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight). Verder zijn er meer bekende namen die meewerken aan de film. Zo wordt de productie geregeld door Wyck Godfrey en Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars).

Door de film krijg je een kijkje in het leven van de astronaut die, op 20 juli 1969, als eerste op de maan heeft gelopen. Het laat zien wat er in de periode van 1961 tot en met 1969 gedaan moest worden om de missie te laten slagen.

Het verhaal van de eerste man op de maan

De film vertelt het verhaal van Neil Armstrong en zijn legendarische reis naar de maan. In dienst van NASA doet hij mee aan Apollo 11. Voordat ze met de missie beginnen, moeten ze er zeker van zijn dat het zo goed mogelijk zal verlopen. Dit brengt twijfels en spanningen bij iedereen rondom de missie.

FIRST MAN draait vanaf 11 oktober in de bioscoop, maar voor meer informatie kun je Twitter of de website in de gaten houden. Benieuwd welke films je de aankomende weken al kunt bekijken? Dit zijn onze top 8 beste films van september.

Foto met informatie overvan FIRST MAN