"Zoals we eerder hebben verteld, hebben we geen plannen om Halo 5: Guardians op Windows 10 pc uit te brengen," vertelde een woordvoerder van Microsoft aan CNET. In ieder geval staat Halo: Infinite staat nog steeds op de planning voor pc. Dit is de eerste game uit de Halo-serie die sinds de Halo 2 uit 2007 op de pc wordt uitgebracht.

Halo 5: Guardians komt niet op pc, Halo 6 wel

Op E3 werd Halo: Infinite onthuld. Sommige fans waren hier verbaasd over, omdat ze verwacht hadden dat het spel Halo 6 zou heten. Jeff Easterling, schrijver bij 343 Industries, reageerde hierop: "Het is Halo 6", zei Easterling tijdens een recente Mixer-uitzending. "Je moet het gewoon beschouwen als Halo 6. Zie het niet als een rare prequel. Het is het volgende verhaal. Het is het volgende hoofdstuk over wat er aan de hand is."

Halo: Infinite komt naar Xbox One en pc. Microsoft heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt. De game maakt deel uit van de Xbox Game Pass. Hiermee kunnen abonnees het gratis krijgen. Het spel zal waarschijnlijk geen Battle Royale-modus hebben, bevestigt Microsoft.