Het spel bevat een verbeterde schermresolutie, twee nieuwe speelbare teamgenoten, nieuwe personages en events en kostuums die vroeger alleen in Japan verschenen. De twee teamgenoten zijn Flynn Scifo, de rivaal en beste vriend van het hoofdpersonage en Patty Fleur. Laatstgenoemde is een jonge piraat op zoek naar haar verloren geheugen.

In Tales of Vesperia wordt er gebruik gemaakt van een gespecialiseerde versie van het Tales of series’ Linear Motion Battle System. Spelers hebben de controle over één personage in real-time gevechten, terwijl de overige drie teamgenoten bestuurd worden door A.I.. Er kan gewisseld worden tussen de vier personages en gebruik gemaakt worden van magic artes, fysieke aanvallen en krachtige Mystic Artes.

Bekendmaking releasedatum Tales of Vesperia: Definitive Edition

De oude versie kwam uit op 26 juni 2009 in Europa en was toen de tweede consolegame in de Tales series. In Japan was de game toen al ontzettend populair. In 2008 kwam het spel daar voor Xbox 360 uit en werd de eerste week 71.000 keer verkocht. Bandai Namco heeft grote titels op haar naam staan, waaronder Pac-Man, Tekken, Soulcalibur, Dark Souls, Naruto, Naruto Shippuden, Dragon Ball, Galaga, Ridge Racer and Ace Combat.

In onze Tales of Vesperia review kan je lezen wat wij van de versie uit 2009 vinden.