Uit respect voor de slachtoffers van de aardbeving in Hokkaido in Japan is besloten dat de Nintendo Direct van deze week wordt uitgesteld. Er stond een uitzending van ongeveer 35 minuten op de planning, waarin Nintendo meer informatie ging geven over de aankomende games voor de Nintendo Switch en 3DS. Het is de eerste keer sinds E3 2018 dat Nintendo het over meerdere games tegelijk gaat hebben.

Zware aardbeving van 6,6 op de schaal in Japan

Er zijn minimaal zeven mensen om het leven gekomen door de aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Er worden ook nog eens dertig mensen vermist. Er is veel schade aan de huizen en sommige zijn zelfs helemaal ingestort.

Daarnaast werd de stroom op het gehele eiland uitgezet in verband met de veiligheid. Hierdoor kwamen meer dan 5 miljoen gezinnen zonder stroom te zitten. Het is de eerste keer in meer dan 50 jaar dat het gehele eiland geen stroom meer heeft. Daarnaast zal het grootste vliegveld donderdag de hele dag dicht blijven.

Nintendo Direct is uitgesteld maar er zijn volop geruchten

Er worden tijdens de Nintendo Direct details over games als Super Mario Party, Pokémon Let’s Go Luigi’s Mansion verwacht. Daarnaast komt de release datum van Super Smash Bros. Ultimate steeds dichterbij en daarom wordt er verwacht dat er een nieuw karakter zal worden onthuld.

Daarnaast zullen er waarschijnlijk meer details over Nintendo Switch Online naar buiten worden gebracht. Tot nu toe is het online spelen op de Switch altijd gratis geweest, maar daar gaat vanaf eind september verandering in komen.