F1 2018 is completer dan ooit. Alle teams, wagens, F1 racers en circuits van dit moment zijn toegevoegd aan het racespel. Ook zijn er twintig oudere, bekende wagens om uit te kiezen.

Verder is er een nieuw circuit in het spel te vinden, namelijk het Paul Ricard circuit, waar Bottas dit jaar nog de snelste ronde ooit reed. Ook keer het oude vertrouwde Hockenheim weer terug naar de nieuwe F1 2018 game.

F1 2018 game met flinke carrièremodus

Compleet vernieuwd in dit deel is de carrièremodus. Deze is niet meer te vergelijken met de modus uit F1 2017. Hierin had je halverwege het seizoen wel door waar je ging eindigen en veranderde er dus niet meer zo veel. In F1 2018 heeft eigenlijk echt alles invloed op jouw resultaten in de F1.

Zo zijn er persinterviews toegevoegd, die invloed hebben op het verloop van de modus. Ieder team wil een ander soort coureur hebben en jouw karaktereigenschappen hebben dus invloed op welke teams jou willen hebben en welke teams niet. Je antwoorden tijdens de interviews hebben invloed op het beeld dat je van jezelf creëert en de teams kunnen dit waarderen of er juist op afknappen.

Daarnaast zijn de teams niet op elk gebied even sterk. Door middel van onderzoek en ontwikkeling komen de sterke en zwakke punten van de teams naar boven en is het dus bij ieder team net even anders.

Review

Natuurlijk gingen wij zelf ook aan de slag met de nieuwe game. Lees onze uitgebreide F1 2018 review om alles over het nieuwe spel te weten te komen. En als je nog beter voorbereid wil zijn, kun je ook nog onze F1 2018 tips doorlezen!

De splinternieuwe game is vanaf nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.