Zometeen je console maandelijks afbetalen met Xbox One abonnement

De geruchten gaan dat er op dit moment aan het Xbox One abonnement wordt gewerkt. Je zou niet alleen de console krijgen wanneer je ‘Xbox All Acces’, zoals het abonnement moet gaan heten, aanschaft. In deze bundel zitten namelijk ook al Xbox Live, waarmee je online kunt spelen, en Game Pass, waarmee je veel verschillende games kunt downloaden en spelen. Xbox Live en de Game Pass hoef je dan dus niet meer los te bestellen.

Xbox One S en Xbox One X

Tot dusver is bekend dat de Xbox One S en de Xbox One X beschikbaar zullen zijn om in abonnementsvorm aan te schaffen. Voor de Xbox One S zul je twee jaar lang ongeveer 20 euro per maand betalen en voor de Xbox One X zul je twee jaar lang ongeveer 30 euro per maand betalen. Als de twee jaar van het abonnement voorbij zijn, mag je de console overigens wel houden, net als bij een abonnement voor je smartphone.

Op dit moment zijn alle definitieve prijzen voor de abonnementsvorm nog niet bekend en daarom is het ook nog niet duidelijk hoeveel geld je hiermee nu uiteindelijk gaat besparen of juist meer kwijt bent. Wel kan het fijn zijn om de kosten voor een Xbox One uit te kunnen spreiden over twee jaar, zodat je niet ineens een uitgave van meerdere honderden euro’s hoeft te doen.

Xbox One abonnementen voorlopig alleen in de VS

Het lijkt er op dat de abonnementen voorlopig eerst in de Verenigde Staten uit zullen gaan komen. Maar wanneer het succesvol blijkt te zijn, zouden de abonnementen ook zomaar in Nederland beschikbaar kunnen zijn.