In Metro Exodus kruipen spelers in de huid van Artyom, leider van de Spartan Rangers. Spelers moeten met een team een zoektocht leiden door de ijzige gebieden van Rusland. Exodus is een first person shooter dat een hoop horror elementen zal bevatten.

Metro Exodus trailer met gameplay beelden

In de trailer is een prachtige vallei te zien die zich kilometers van Moskou vandaan bevindt. De vallei lijkt vredig met verschillende beesten die er rondlopen, maar als het nacht wordt is het niet veilig. De trailer toont dan ook een hoop verontrustende beelden met lijken, wilde beesten en vreemde monsters.

De meeste beelden lijken gameplay te zijn uit de game. Spelers kunnen naast verkennen ook monsters verslaan. Een van de wapens zagen we al in de trailer.

Release

Metro Exodus komt 22 februari 2019 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC via Steam. De game is nu alvast te pre-orderen. Wij hebben de game alvast mogen spelen. Alle details van het spel zijn in onze Metro Exodus preview te lezen waar wij voornamelijk positief waren over de game (buiten de bugs om).