Ontwikkelaar Avalanche Studios en uitgever Square Enix hebben de eerste gameplay beelden van Just Cause 4 uitgebracht. Omar Shakit, narrative director bij Avalanche Studios, praat kijkers bij tijdens het kijken van de trailer.

In de trailer is onder andere een missie te zien waarin Rico het opneemt tegen een tornado met een speciale wagen, de Storm Chaser. Terwijl de tornado alles vernietigd dat in de weg staat, scheurt Rico erachteraan.

Knallen in Just Cause 4 gameplay trailer

Eerder was er al een teaser verschenen voor de trailer. Fans speculeerden toen al over wat er bekend gemaakt zou worden. Enkele gebruikers dachten aan een map en anderen focusten zich meer op de orkaan die te zien was in de video. Vanuit zijn auto springt Rico om verder te gaan met een missie die zich afspeelt bij een vliegveld.

Tijdens de missies krijgen spelers veel mogelijkheden. Het doel is om speciale windkanonnen uit te schakelen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden, maar in de video wordt de railgun gebruikt. Alle wapens hebben twee opties om mee te vechten. De railgun kan bijvoorbeeld een krachtige straal van energie afvuren en een drone plaatsen die Rico helpt om het op te nemen tegen vijanden.

Release

Just Cause 4 komt op 4 december uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij hebben al wat van de game mogen zien tijdens de afgelopen E3. Hier zagen wij enkele nieuwe elementen die voor zullen komen in de game. De trailer is bovenaan de pagina te bekijken.