WhatsApp back-ups nemen niet langer opslagruimte in Google Drive in

Op dit moment gebruik je voor het maken van back-ups van je gesprekken kostbare opslagruimte in de cloud. Nu hebben WhatsApp en Google een deal gesloten, waardoor dit vanaf november niet meer het geval is. Toch wordt de informatie nog steeds opgeslagen op je eigen account, waardoor het nog altijd veilig is.

Qua opslag is WhatsApp anders dan andere chat-apps omdat ze de back-ups opslaat in de cloud van een ander bedrijf. Op de iPhone is dat in iCloud en voor Android is dit in Google Drive.

WhatsApp back-ups verwijderd

De wijziging zal in november doorgevoerd worden en dat moment gebruiken WhatsApp en Google dan ook om schoon schip te maken met oude back-ups. Als je op dat moment een WhatsApp back-up hebt die ouder is dan een jaar, zal deze verwijderd worden. Zorg er dus voor dat je back-up up-to-date is. Tips over hoe je dit het beste kunt doen, vind je hier.

Zorg ervoor dat je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk, zo klinkt de tip van WhatsApp. De back-ups kunnen heel verschillend zijn in grootte en dit kan ervoor zorgen dat al je mobiele data opraakt. Zo kom je aan het einde van de maand voor vervelende kosten te staan.

Back-ups worden natuurlijk ook nog altijd lokaal opgeslagen en je kunt ervoor kiezen automatisch back-ups naar de cloud te maken. Dit kun je doen door dit aan te passen bij de instellingen van de app.

Alleen voor Android

De laatste maanden veranderden er door de verschillende updates veel dingen in de app, zoals het tegengaan van verspreiding van nepnieuws en het uitbreiden van het videobellen. Ook het veranderen van de opslag is een grote update. Op dit moment verandert dit alleen nog voor de Android-gebruikers.

Voor de Apple-gebruikers verandert er nog niets. Het is ook nog niet bekend of WhatsApp ook met Apple een deal hierover kan bereiken.