De nieuwe beelden, die je bovenaan dit artikel kunt bekijken, laten ook meer zien van de diverse facties die je tegenkomt in je Rage 2 reis. Elke factie heeft verschillende settlements, zijn eigen unieke vechtstijl en ook diverse voertuigen. In de gameplaytrailer komt ook naar voren dat wagens een groot onderdeel van het spel zullen zijn. Je kunt ook zogenaamde convoy leaders tegenkomen die een machtig obstakel zullen vormen voor jou.

De game zou bovendien, net zoals de laatste God of War, vrij zijn van laadschermen en één grote open wereld zijn. Rage 2 speelt zich dertig jaar af na de gebeurtenissen uit het eerste deel. De aarde is zich weer aan het herstellen na de catastrofe uit het eerste deel en toont ook de diversiteit in omgevingen: woestijnen, jungles en wetlands: de wereld van Rage 2 komt weer tot leven.

Rage 2 gameplay laat nieuwe skills zien

De gameplay laat ook de nieuwe krachten zien, die wij tijdens onze Rage 2 hands-on op de E3, al onder ogen kregen. De zogenaamde nanotrites geven je supermenselijke krachten die je op elk moment kunt gebruiken, maar wel een cooldown periode hebben.

Tijdens de E3 mochten wij al aan de slag met Rage 2. Daarover kun je meer lezen in onze hands-on of in de special over vijf features die in Rage 2 zitten.

Rage 2 moet in 2019 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.