Vanaf gisteren rolde Discord een beta test uit aan ongeveer 50,000 Canadese spelers. In de loop van de tijd komen hier nog meer spelers bij, wellicht ook uit andere landen.

Discord Game Store nu alleen nog in Canada

Spelers die in bezit zijn van de beta krijgen een verbeterde versie van Discord Nitro te zien. Dit programma heeft een samengestelde selectie van spellen naast voordelen van het abonnement. Gebruikers krijgen met de beta ook een nieuw tabblad te zien in het startscherm dat Discord Store heet. Hier zijn verschillende games te koop.

Het doel van de store is om kleinere games in de spotlight te zetten.

“Er is een overvloed aan fantastische spellen. Fantastische spellen die we hebben gemist. Spellen die we zelfs hebben gekocht, maar nooit hebben gespeeld.”

Iedereen die de beta heeft kan gebruik maken van de games die in Nitro worden aangeboden en games uit de Store. De games van Nitro zijn anders dan die in de Store worden aangeboden.

Origineel is Discord een chat waarbij spelers met elkaar communiceren tijdens het gamen. Zo hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van in-game voice chat. Ninja, Drake en andere streamers gebruikten het programma toen zij een record neerzetten tijdens een livestream waar zij Fortnite in speelden.