Ten opzichte van het begin van het jaar zijn er drie miljoen dagelijkse gebruikers minder. Dit is volgens Engadget de eerste keer dat het aantal gebruikers is gedaald in de geschiedenis van het bedrijf.

Snapchat gebruikers wel meer ten opzichte van vorig jaar

Naast de daling van gebruikers valt er nog iets anders op, maar dat is positief. De afgelopen maanden zijn er dan wel gebruikers gedaald, vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar zijn de dagelijkse gebruikers met acht procent gestegen. Dit betekent dat er wereldwijd 188 miljoen mensen zijn die Snapchat dagelijks gebruiken.

Sinds er een update uit is gebracht voor de populaire sociale media app Snapchat zijn er meer gebruikers die klagen dan foto’s maken. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de update die in februari dit jaar is uitgebracht. Hierbij werd de lay-out van de app compleet veranderd.

Snapchat heeft vervolgens maatregelen genomen na de vele kritiek op het nieuwe uiterlijk van de app. Het probleem met de nieuwe update was dat de functie van verhalen niet overzichtelijk meer was. Inmiddels is er een nieuwe update uitgebracht die dit probleem weer terugdraait.

Lees hier alle kwartaalcijfers van Snapchat.