Het nieuws werd bekendgemaakt door Variety. Andere films die dit jaar zo goed wisten te scoren waren Black Panter, Avengers: Infinity War en Jurassic World: Fallen Kingdom. Alle vier de films haalden meer dan een miljard dollar op.

Incredibles 2 record omzet

Het gaat bij de films om wereldwijde cijfers. Incredibles 2 heeft op het moment wereldwijd een miljard dollar opgehaald. Hierdoor sluit de film zich aan bij andere kaskrakers van Disney. In het verleden behaalde Disney en Disney Pixar dit succes ook al met Frozen, Finding Dory en Toy Story 3. Grappig genoeg zijn 3 van de vier kaskrakers van dit jaar officieel eigendom van deze grote studio, want Marvel haar superheldenfilms zijn ook eigendom van Disney.

Er zijn maar weinig titels die zoveel geld op weten te brengen. In het totaal zijn er 36 films die meer dan een miljard euro wisten op te brengen, waarvan een groot deel door Disney is gemaakt. Er is met deze Incredibles-film trouwens flink wat meer opgebracht dan met het vorige deel. Met de eerste Incredibles film werd in het totaal 633 miljoen dollar wereldwijd aan omzet gedraaid en gezien Incredibles 2 nog draait kan deze mogelijke dubbel zoveel ophalen.

Superhelden opnieuw op pad

Incredibles 2 zet het verhaal van het superheldengezin The Incredibles voort. We volgen de helden terwijl ze net de grote schurk The Underminder hebben laten ontsnappen. Ondertussen is er een nieuw gevaar uitgebroken waarbij super Elastigirl redding moet gaan bieden. In de film wordt één grote missie opgezet om uiteindelijk superhelden weer legaal te maken, nadat ze een hele tijd illegaal waren omdat ze te gevaarlijk zouden zijn.

Eerder gaven wij deze film een 8.5 in de Incredibles 2 review. Ook schreven we voordat de film verscheen al een artikel met vijf redenen om naar Incredibles 2 uit te kijken.