Foto: Epic Games

Volgens bronnen van 9to5Google zal de Fortnite Android release tijdelijk exclusief zijn voor de Samsung Note 9. Fortnite zou dan vervolgens voor 30 dagen exclusief te spelen op de Note 9 voordat het spel op andere Android-telefoons te spelen is. De telefoon staat gepland om op 9 augustus onthuld te worden en volgens de geruchten komt de telefoon vervolgens op 24 augustus uit. Het zou betekenen dat de Fortnite release voor andere Android-telefoons op 23 september zou plaatsvinden.

Het lijkt erop dat Samsung nog meer Fortnite content voor Note 9 gebruikers op de planning heeft staan, want verder wordt er gemeld dat als mensen de Note 9 pre-orderen er nog meer te halen valt. Er zou namelijk ten waarde van 100 dollar aan V-Bucks gegeven worden aan mensen die de telefoon alvast zouden reserveren. Wel zou er een alternatief aangeboden worden voor wie geen interesse heeft in Fortnite in de vorm van een draadloze AKG koptelefoon die ongeveer dezelfde waarde zou dragen.

Fortnite Android release hangt al langer in de lucht

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Fortnite release voor Android deze zomer plaats zou vinden. Er was (en is) tot op heden alleen nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt door Epic Games. Vorige week werd ook gelekt dat de release op 24 juli plaats zou vinden, maar dit gerucht bleek vals te zijn. We zijn inmiddels bijna een week verder en de game is nog steeds niet te vinden op Android-telefoons.

Fortnite Battle Royale is al wel een tijdje te vinden op iOS-apparaten. De game kwam daar officieel uit in de App Store op 2 april. Daarvoor was het spel al te spelen door middel van een beta-modus. Deze kwam op 15 maart al uit voor iOS-gebruikers en sindsdien levert Fortnite op iOS veel geld op voor Epic Games.

De game verdient dagelijks meer dan 2 miljoen dollar volgens de data-analyse van Sensortower. Dit heeft mogelijk te maken met de release van Fortnite season 5 die een aantal weken geleden van start ging. Er wordt namelijk meer uitgegeven aan het spel sinds de lancering van het nieuwe seizoen.