Nieuwe Xbox Scarlett console gaat misschien games streamen

Volgens website Thurrott.com werkt Microsoft momenteel niet alleen aan een traditionele console. Er zou namelijk een variant op de spelcomputer komen die helemaal gericht is op het streamen van games.

Nieuwe Xbox Scarlett in twee varianten

De volgende console van Microsoft zal in twee varianten uitkomen. De eerste is een traditionele spelcomputer zoals we nu ook kennen. De tweede is echter een minder krachtigere console, maar dat bekent niet dat deze mindere games afspeelt. Door games direct naar dit kastje te streamen zullen spelers precies hetzelfde kunnen ervaren als op een normale console.

Volgens de geruchten beschikt die cloudconsole over een beperkte hoeveelheid computerkracht om lokaal taken uit te voeren. De rest wordt geregeld via de cloud. De beelden die via de cloudservice binnenkomen worden vervolgens lokaal samengesteld om de beste streamingervaring te realiseren. Eerder had Microsoft al plannen om streaming groot naar de markt te brengen, mogelijk gaat de Scarlett streamingconsole hier dus eindelijk echt werk van maken.

Goedkoper dan de Xbox One?

Omdat de streamingconsole alsnog lokaal wat rekenkracht vereist, zal de hardware niet het allergoedkoopst worden. Toch zou het veel schelen met een traditionele spelcomputer zoals de Xbox One op dit moment. Hierdoor kan Microsoft een nieuwe console lanceren tegen een erg aantrekkelijke prijs. Vervolgens zullen de meeste inkomsten gehaald worden uit de verkoop van games, Xbox Game Pass en andere diensten.

Momenteel experimenteert Microsoft al met het op afstand aanbieden van games via de Xbox Game Pass. Een speciale Fast Start functie moet eerst alleen het benodigde downloaden, waardoor je daarna je game kunt spelen terwijl alles wordt gedownload. Dit lijkt een soort tussenstop totdat een meer complete streamingoplossing op de volgende generatie consoles uitgebracht wordt.