Foto: Warner Bros. Pictures

Het vervolg draait weer om de reusachtige Godzilla evenals de organisatie Monarch. Deze corporatie, die ook in Kong: Skull Island naar voren kwam, heeft meerdere gigantische wezens op aarde ontdekt die op een gegeven moment allemaal vrijkomen en voor chaos zorgen op de planeet. Dit zijn allemaal bekende monsters uit de Godzilla-franchise zoals Mothra, Rodan en de driekoppige draak King Ghidorah.

De officiële synopsis van Warner Bros. vertelt dat deze vier monsters strijden om de macht op aarde en het bestaan van de mensheid aan een zijden draadje hangt.

Godzilla King of the Monsters trailer laat cast zien

Behalve de monsters zien we ook enkele castleden voorbijkomen. Zo is er een prominente rol voor Millie Bobby Brown, bekend als Eleven uit Stranger Things, en zijn ook Vera Farmiga, Charles Dance, Kyle Chandler, Ken Watanabe en Bradley Whitford te zien.

Godzilla King of the Monsters zal de derde film in het gedeelde MonsterVerse van Warner Bros. worden, met diens voorgangers Godzilla en Kong: Skull Island. Na het aanstaande Godzilla deel verschijnt in 2020 de monsterklassieker Godzilla vs. Kong.

Godzilla King of the Monsters komt in mei 2019 uit.