De F1 2018 Switch release komt er als enige niet op 24 augustus omdat die variant simpelweg niet in de maak is. Het is niet ongebruikelijk dat de Switch overgeslagen wordt voor grote games. Destiny 2, The Division 2 en Anthem worden bijvoorbeeld ook niet naar de Switch gebracht. Codemasters heeft geen reden gegeven waarom de game niet naar de Switch komt.

F1 2018 komt wel naar de drie gebruikelijke platformen, PlayStation 4, Xbox One en PC. De release valt namelijk samen met het weekend van de Belgian Grand Prix van de Formule 1 2018, namelijk 24 augustus. De nieuwe versie gaat in ieder geval wat meer klassieke auto's krijgen en de Career-modus wordt uitgebreid.

Nintendo liet in een interview met The Verge wel weten dat er verwacht wordt dat de ports van verschillende games vanaf volgend jaar een stuk sneller verschijnen op de Nintendo Switch. Het heeft te maken met de tijd die games nodig hebben om gemaakt te worden. Nu de Nintendo Switch een succes is en games niet meer op een later moment naar de Switch geport hoeven te worden, is er de mogelijkheid voor snellere uitgaven.

F1 2018 Switch release geeft ruimte voor GRIP

Dat er geen F1 2018 Switch release aankomt, kan de concurrentie in de vorm van GRIP ruimte bieden. Het mag dan wel geen simulatie racegame zijn, maar dat moet de pret niet drukken. De game is geïnspireerd door de Rollcage games uit de jaren 90 en moet snel racen combineren met flinke gevechten.

GRIP komt later dit jaar uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Een specifieke releasedatum voor de game is nog niet gegeven. Als je nu echt niet kunt wachten op de game kun je alvast de early access versie spelen op Steam.