Documentaire over reddingsactie Thailand in voorproductie
Foto: Pure Flix Entertainment

Dit verhaal hield de hele wereld in spanning. Twaalf jongens en hun voetbalcoach kwamen ongeveer twee weken geleden vast te zitten in een grot. Door de regen liep een groot deel van de grot onderwater, waardoor ontsnappen niet makkelijk was. Uiteindelijk liep dit uit op een levensgevaarlijke reddingsmissie die het leven koste van één van de ervaren duikers, maar waarbij de jongens en coach succesvol ontsnapten.

Mogelijk schokkende documentaire over reddingsactie Thailand

Op dit moment worden er plannen gemaakt om dit verhaal vast te leggen in een documentaire. Pure Flix Entertainment zit momenteel in een heel vroeg stadium om dit verhaal via beeld te vertellen. Het bedrijf publiceerde op Twitter een bericht over zijn plannen betreffende over het in beeld brengen van de reddingsactie. Michael Scott, Pure Flix Managing partner, woont zelf in Thailand en werd erg gegrepen door het verhaal.

Scott vindt dat dit een verhaal is dat sowieso via een film moet worden verteld. In de video van bovenstaande tweet vertelt hij dan ook het volgende:

"Ik kon niet meer opgewonden zijn; dit verhaal heeft zoveel voor me betekend als ik het volgde. Om al die dapperheid in de grot te zien en vervolgens alle duikers eruit te halen, was zo'n ontroerende gebeurtenis."

Momenteel probeert Pure Flix Entertainment de rechten te krijgen om dit verhaal te kunnen vertellen. Het is aannemelijk dat dit aangrijpende verhaal ooit in de vorm van een documentaire zal worden belicht. Het nieuws heeft wereldwijd aandacht gekregen en het is een hele onderneming geweest om iedereen uit deze grot te redden.

Soortgelijk drama in beeld

Dit dramatische verhaal is vergelijkbaar met een eerdere meeslepende gebeurtenis. In 2010 kwamen 33 Chileense mijnwerkers kilometers onder de grond vast te zitten om daar ruim 69 dagen zonder voedsel door te moeten brengen. In de film The 33 werd vastgelegd hoe dit de mijnwerkers enorm heeft verzwakt, maar hoe uiteindelijk toch een verbluffende reddingsactie op werd gezet om ze weer boven de grond te halen.