Foto: Paramount Pictures

Na de eerdere films in de populaire Indiana Jones-franchise, komt er dan nu ook een vijfde film. Indiana Jones 5 heeft nog geen officiele titel gekregen en de film staat op dit moment gepland voor 9 juli 2021.

De release van de lang verwachte film is een jaar opgeschoven door Disney, want eerst stond de releasedatum op 10 juli 2020. Maar dat die datum niet haalbaar was voor Disney, was al bekend en dus is de nieuwe release dan ook geen verrassing. Er was namelijk al bekendgemaakt dat Disney problemen had met het schrijven van het script van de nieuwe film. De film wordt geregisseerd door Steven Spielberg.

Indiana Jones 5 release niet de enige

Niet alleen Indiana Jones 5 is opgeschoven door Disney, want het bedrijf heeft ook andere films een nieuwe releasedatum gegeven. Zo is bijvoorbeeld Maleficent 2 opgeschoven naar 29 mei 2020 en Dwayne Johnson's Jungle Cruise is verplaatst naar 11 oktober 2019.

Daarnaast heeft Disney bevestigd dat de titel van de tweede Wreck it Ralph film Ralph Breaks the Internet zal worden. Deze komt uit op 21 november 2018, wat dus betekent dat deze releasedatum niet is verplaatst.

En tot slot heeft het bedrijf een nog naamloze Marvel-film verplaatst van 30 juli 2021 naar 12 februari 2021.