Foto: Microsoft

De Microsoft Surface Go release werd door Microsoft via een blogpost bekendgemaakt. De Microsoft Surface Go moet vanaf vandaag 10 juli te reserveren zijn in Nederland voordat de Wifi-versie van de tablet in augustus uitkomt. De Surface Go gaat je minimaal 399 dollar kosten, maar over een europrijs is op het moment nog geen duidelijkheid.

De tablet heeft een 10 inch PixelSense scherm en is daarmee ideaal om overal mee naar toe te nemen. Dankzij de vernieuwde standaard kan de tablet nog verder versteld worden, maar niet alles is op de schop gegaan. De bekende 3,5mm koptelefoon ingang en MicroSD kaart toegang zijn namelijk gewoon gebleven. De tablet kan opgeladen worden met een USB-C oplader.

De Surface Go zal draaien op Windows 10 S, maar de normale versie van Windows 10 is ook beschikbaar en zal je niets extra's kosten. Het verschil tussen de 10 en 10 S-versie is dat die laatste een beperkte versie van het besturingssysteem is. De S-versie zorgt er namelijk voor dat alleen applicaties van de Microsoft Store te gebruiken zijn.

Microsoft Surface Go release al snel

Microsoft laat weten dat het product vanaf 2 augustus in de schappen moet gaan liggen. Onduidelijk is of deze datum ook de releasedatum is voor Nederland, want in het verleden heeft Microsoft nog wel eens producten (zoals de Xbox One) later uitgebracht in ons land.

Het gaat hierbij overigens ook om het Wifi model, want er komt later dit jaar nog een speciaal 4G-model waardoor je overal en altijd verbonden kunt zijn.

Meer Surface

In de laatste maanden van 2017 kondigde Microsoft de Surface Book 2 aan. Dit was voor de Surface Go het meest recente apparaat uit de Surface-lijn die Microsoft op de markt bracht. In onze Microsoft Surface Book review kun je lezen wat we van de voorganger vonden.