YouTube fake news bestrijding door geschreven nieuws te tonen

Naast al het beeld gaat YouTube uitbreiden door ook geschreven nieuwsberichten tussen de zoekresultaten te tonen. De volgende keer dat er een aanslag of ramp is zul je dus eerst geschreven tekst voorbij zien komen.

Geschreven tekst als YouTube fake news bestrijding

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens een blogpost. Youtube wil door deze geschreven teksten zorgen dat er geen nepnieuws via de dienst wordt verspreid. Bij zo een ramp is het moeilijk om beeld aan te passen en door meer links te plaatsen naar berichtgevingen wordt duidelijk dat het nieuws nog volop in ontwikkeling is. Er wordt hiervoor samengewerkt met verschillende journalistieke nieuwswebsites.

YouTube wil hiermee meer de nadruk gaan leggen op officiële nieuwsbronnen. Met nieuwe secties als 'Top News' en 'Breaking News' worden straks nieuwsartikelen getoond van websites waar mee samen wordt gewerkt. Hiervoor worden aanpassingen gedaan welke video's en nieuwsartikelen door YouTube worden aanbevolen. Nu krijgen kijkers video-aanbevelingen op basis van hun persoonlijke geschiedenis.

YouTube erg populair

Er verschijnen veel video's op YouTube die een goede nieuwswaarde. Dit leid soms tot bizarre Youtube momenten waarbij uitspraken van YouTubers het nieuws halen. Het medium wordt ook veel gebruikt om gameplaymateriaal van de bekendste games te delen. Eerder schreven wij een special met daarin de beste Youtube gamers.