Foto: Marvel

Bob Layton, scenarioschrijver van Iron Man, vertelde aan Tampa Bay Times dat hij het niet gek zou vinden als ze in Avengers 4 Iron Man eruit zouden schrijven. Tony Stark heeft al erg lang in de ijzeren harnas rondgelopen en Iron Man acteur Robert Downey J heeft eerder al aangegeven te willen stoppen.

Iron Man sterft in Avengers 4?

Dit wil niet zeggen dat Iron Man daadwerkelijk sterft tijdens Avengers 4. Bob Layton is geen scenarioschrijver van Avengers 4 en bepaald dus niet of dit echt gaat gebeuren.

Het blijft nog een verrassing wat de scenarioschrijvers van Avengers 4 voor ons in petto hebben. Het is daarentegen wel aannemelijk dat Iron Man ooit op één of andere manier uit de films moet worden geschreven. Robert Downey Jr. kan niet voor altijd de rol op zich blijven nemen, maar Marvel heeft nog wel plannen met het Marvel Cinematic Universe die ver de toekomst ingaan. Betekend dit dan dat de makers ooit Iron Man zullen laten sterven?

¨Dat is een manier om het te doen, maar ik kan er alleen naar gissen. Ik weet dit: ik zou Tony Stark niet opnieuw willen casten. Wie zou willen proberen Downey te toppen? Maar als Tony niet terugkomt, kunnen ze iemand anders in het harnas plaatsen en een nieuwe generatie Iron Man beginnen¨, aldus Bob Layton.

Pakt iemand anders het pak op?

Het is aannemelijk dat als Robert Downey Jr. zijn rol van Iron Man ooit laat vallen dat iemand anders het harnas op zal pakken. Mogelijk is deze rol weggelegd voor Ty Simpkins als Harley Keener. De acteur had een klein rolletje in Iron Man 3 doordat hij Tony Stark hielp in zijn strijd om de superschurk Manderin te stoppen. Het is bevestigd dat Harley Keener terug zal keren naar Avengers 4 en nu gaat er een theorie rond dat hij het pak van Iron Man over zal nemen.

In ieder geval zijn er al veel Avengers 4 details bekend. Deze openen allemaal mogelijkheden tot speculatie over wat het nieuwe deel voor de Marvel-fans zal gaan brengen. Na het spectaculaire einde van Infinity War, hebben fans grote verwachtingen wat dit nieuwe Avengers-deel aan verhaal en actie allemaal in petto heeft.