In een interview met IGN sprak Craig Duncan, directeur van Sea of Thieves ontwikkelaar Rare over de drie Sea of Theives updates die later dit jaar nog verschijnen. Het gaat hier om nieuwe updates die na Cursed Sails en Forsaken Shores uitkomen. Die updates komen in juli en september van dit jaar uit.

Duncan spreekt over hoe Rare door middel van een flinke lading content de game in leven wil houden. Het is een nieuwe strategie van Rare die ervoor moet zorgen dat mensen op een andere manier naar gaan multiplayer kijken. Het wordt gezien als een magische kans om de gebieden in de game uit te breiden.

'We proberen zoveel mogelijk geweldige content zo snel mogelijk te maken, maar we proberen ook nieuwe mechanics te ontwikkelen. Megalodon is heel anders dan Forsaken Shores en is erg anders dan Cursed Sails.'

Om de content zo snel mogelijk uit te brengen, splitst Rare in kleinere teams. Zo gaat het team dat de Hungering Deep content maakt, zodra ze klaar zijn verder met één van de onaangekondigde updates. Op deze manier kan Rare sneller meer content aan de game toevoegen, waardoor er sinds lancering dit jaar uiteindelijk zes grote updates zullen plaatsvinden.

Sea of Thieves updates na lancering

De Sea of Thieves updates komen enkele maanden na de lancering van het spel. De game kwam uit op 20 maart en in onze Sea of Thieves review kun je lezen dat we de game wel oké vonden, omdat de wereld juist wat leeg aanvoelt. Deze content updates moeten daar verandering in brengen. Sea of Thieves is te spelen op de Xbox One en PC en is inbegrepen in Xbox Game Pass.