Pokémon Quest download nu beschikbaar op Android en iOS

De game werd oorspronkelijk aangekondigd tijdens de E3 Nintendo persconferentie. Direct na aankondiging was het spel beschikbaar in de Nintendo Switch eShop.

Pokémon Quest download mogelijk

Pokémon Quest komt met simpele gameplay. Zo lopen de Pokémon automatisch door een level en hoef jij enkel verschillende moves te selecteren om zo obstakels uit de weg te ruimen. Tussen de levels door ontmoet je nieuwe Pokémon en kook je om je Pokémon sterker te maken. Het spel leent zich perfect voor de mobiel, omdat dit avontuur zich meer richt op de casual gamer dan de die hard Pokémon fan.

De Pokémon Quest download is verkrijgbaar via de Google PlayStore als itunes. Op Android heb je versie 4.4 of hoger nodig om met dit spel aan de slag te kunnen. Het spel zelf is gratis, maar je kunt in-game nog wel de nodige extra dingen kopen. Eerder bevatte de Nintendo Switch editie van dit spel ook al de mogelijkheid om items aan te schaffen.

Aan de hand van microtransacties kun je items kopen die je moeten helpen om levels sneller te voltooien. Er is een Expedition Pack voor 4,99 euro, Great Expansion Pack voor 9,99 euro en een Ultra Expansion Pack voor 17,99 euro. Des te duurder het pakket wordt, des te meer er van de items je zult ontvangen via zo een pakket.

Pokémon op mobiel

Nintendo richt zich steeds meer op de mobiele markt en heeft al flink mobiele Nintendo titels momenteel uitgebracht. Ook worden bekende IP's van Nintendo op andere manieren naar de mobiele markt gebracht. De laatste tijd is Pokémon Go weer een beetje populair geworden, nadat een update vriendenlijsten en ruilmogelijkheden toevoegde.

De gratis Pokémon games kunnen een mooie voorbereiding zijn op de games die straks naar de Nintendo Switch komen. Hier verschijnen twee nieuwe Pokémon games die zich meer op de casual gamer richten door elementen uit de bekende mobiele Pokémonspellen te lenen. Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee komen 16 november op de markt.