De nieuwe Minecraft is uit op de Nintendo Switch. Je kunt het spel met vrienden op Xbox One, Windows 10, mobiel en Nintendo Switch spelen. Een nieuwe trailer laat dit wel zien, want we zien mensen vol passie crossplay spelen.

Nieuwe Minecraft crossplay trailer

In nieuwe beelden wordt aangeprezen om samen te gamen.

De trailer kan bovenaan deze pagina worden teruggevonden. In de trailer zien we spelers zowel de Nintendo Switch- als Xbox One-versie spelen. Dit haakt in op de discussie die gaande is rondom crossplay. Momenteel willen beide bedrijven crossplay toestaan tussen de verschillende platforms, maar wil Sony dus niet meewerken.

De discussie rond crossplay speelde laatst ook al bij Fortnite. Toen waren spelers ziedend omdat er geen crossplay was tussen PlayStation 4 en Switch. Als er al voortgang was behaald bij de PlayStation, dan werd deze niet meegenomen naar andere platforms. Had de speler daarentegen via een ander platform gespeeld, dan kon voortgang gewoon tussen de verschillende platforms worden uitgewisseld.

Crossplay technisch mogelijk

In ieder geval is crossplay technisch mogelijk. Buiten Fortnite en Minecraft zijn er meer games die crossplay ondersteunen tussen verschillende platforms. Ook Sony heeft games tussen onze special beste crossplay games staan. Het lijkt erop dat Sony enkel geen crossplay wil toestaan wanneer ze samen moet werken met concurrent Xbox.