Foto: Disney/Pixar

Canadees Damon Pourshian gaat een rechtszaak aanspannen tegen Pixar omdat hij vertelt dat hij Inside Out in 1999 geschreven heeft. Volgens hem heeft Disney dit overgenomen. Zelfs de titel is precies hetzelfde. Pourshian eist een schadevergoeding van een nog onbekend bedrag.

Pixar aangeklaagd voor op school geschreven verhaal

Pourshian zat nog op het Sheridan College in Toronto wanneer hij Inside Out schreef. Sheridan College heeft een aantal studenten naar Disney/Pixar gestuurd die waarschijnlijk het verhaal van Damon Pourshian kenden, dit is waarschijnlijk ook hoe het verhaal van Inside Out terecht is gekomen bij Disney/Pixar. Het is dan ook waarschijnlijk geen toeval dat zowel het verhaal als de titel exact overeen komen.

Inside Out gaat over vijf verschillende personages als emoties (Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet) die in het hoofd van het meisje Riley afspelen. Zij zorgen voor alles wat ze voelt en hoe ze op dingen reageert. Riley is net verhuisd dus hebben zowel zij als de emoties het moeilijk om zich aan te passen aan haar nieuwe leven in San Francisco. Dit zorgt voor problemen in het hoofdkantoor van de emoties

Als je benieuwd bent naar goede Pixar film Coco, dan hebben we hier een review van Pixar's Coco voor je.