Foto: XGN

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om Xbox Game Pass Fast Start nu alvast te gebruiken. Op het moment is het alleen nog mogelijk om van de functie gebruik te maken als je toegang hebt tot de Xbox One Preview Beta of als gebruiker van Delta Ring. De functie komt later deze maand officieel pas uit met de volgende update.

Het is op het moment nog niet helemaal duidelijk welke games er allemaal beschikbaar zijn met Fast Start. Microsoft heeft wel enige indicatie gegeven en laat gebruikers van de beta weten dat ze graag feedback horen over de functie. Het gaat om de onderstaande titels die in ieder geval te gebruiken zijn met Fast Start:

Wat is Xbox Game Pass Fast Start?

Fast Start is de technologie die Microsoft gebruikt om gamers nog sneller van games te laten genieten. Met Fast Start worden daadwerkelijk tijdens het downloaden van een spel de benodigde onderdelen gedownload om het spel te starten. Alle andere elementen worden langzaam maar zeker daarna terwijl je al aan het spelen bent gedownload.

Xbox Game Pass is natuurlijk de Netflix-achtige abonnement dat je kunt nemen om meer dan honderd Xbox One games te spelen. De service kost 10,00 euro per maand, waardoor je dus een stuk minder hoeft te betalen dan wanneer je games als Halo 5: Guardians of Gears of War 4 los in de winkel koopt. Op het moment kun je de eerste twee weken zelfs gratis gebruik maken van de service.