Foto: Nintendo

Via Twitter heeft Nintendo bekendgemaakt dat de Splatoon 2 DLC release morgen al plaatsvindt. De Splatoon 2: Octo Expansion komt 14 juni uit en gaat 19,99 euro kosten. Met Agent 8 baan je je een weg door door een mysterieuze ondergrondse testfabirek. Dit mag dan wel zijn primaire doel zijn, maar daarnaast probeert hij ook bovengronds te raken.

De DLC zal meer dan 80 nieuwe missies met zich meebrengen en gaat je ook voordelen brengen in de multiplayer. Door de Octo Expansion te spelen, ontgrendel je de mogelijkheid om als Octolings te spelen in multiplayer. Je kunt ook nieuwe in-game gear vrijspelen, maar dit moet je doen door de nieuwe opdrachten succesvol af te ronden.

Wanneer je de DLC aanschaft, krijg je ook direct twee nieuwe in-game items. Je krijgt dan namelijk Studio Octophones en een Octo Layered LS. Naast de nieuwe uitbreiding komen er later dit jaar ook nieuwe Splatoon 2 amiibo uit. Deze zijn als pakket van drie verkrijgbaar en bevatten de Octolings.

Splatoon 2 DLC release niet de laatste

Na de Splatoon 2 DLC release gaat er nog veel meer content naar Splatoon 2 komen. In eerste instantie zou de game ondersteund worden tot en met eind juli, maar daar komt nu verandering in. Tijdens E3 heeft Nintendo ook bekendgemaakt dat er tot en met het einde van het jaar nieuwe updates blijven verschijnen.

Alle E3 persconferenties zijn nu geweest, gisteren sloot Nintendo namelijk de persconferenties af. De E3 2018 is nog wel in volle gang, want deze gaat tot en met vrijdag 15 juni. Op onze speciale E3-pagina kun je al het nieuws van E3 2018 bijhouden en natuurlijk ook onze hands-ons van de diverse games die wij daar spelen, dus houd XGN.nl in de gaten om niets van de gamingbeurs in Los Angeles te missen!