Foto: Beat Games

Beat Saber is een virtual reality game waarin je op de beat van de muziek gekleurde vierkante blokken doormidden hakt. Een simpel idee, maar Beat Saber geeft met behulp van virtual reality een nieuwe invulling aan het bekende concept van ritme-games. Door te hakken en steken op de beat waan je je een echte dirigent. Of beter gezegd, voor iemand die je ziet spelen lijk je op een dirigent, met een masker op je hoofd en een paar controllers in je hand.

Beat Saber PlayStation VR - dirigeer je eigen symfonie

De mechanieken van Beat Saber zijn erg simpel. Er komen gekleurde blokken op je af, die je in een bepaalde richting doormidden moet hakken, steken en slaan. Wat dit spel zo populair en verslavend maakt zijn de keiharde beats waarop je het speelt. Dankzij de bewegingen die je maakt zul je eruitzien als een componist die een symfonie dirigeert, of een maniak op de dansvloer, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Met Beat Saber wordt er weer een game toegevoegd aan de groeiende collectie Playstation VR games. Sony kondigde eerder dit jaar aan zo'n 130 games uit te willen gaan brengen voor PlayStation VR. Zover zijn ze nog niet, maar er is een groot aantal games aangekondigd waarvan de releasedatum nog niet bekend is, waaronder nu dus Beat Saber.

PlayStation VR krijgt dit jaar games als Legion Commander, Blood and Truth en Megalith. Je kunt hier onze top tien PlayStation VR games lezen. Misschien eindelijk een reden wat ruimte voor je tv vrij te maken en een PlayStation VR set aan te schaffen?