Foto: Fortnite

BBC News heeft onthuld dat volgens een analyse van de Oxford University Press Fortnite invloed heeft op het taalgebruik van kinderen. Het onderzoek is gedaan op basis van meer dan 130,000 verhalen die naar de BBC 2 Radio 2 Breakfast Show's 500 Words wedstrijd werden gestuurd. Fornite was niet het enige aan gaming gerelateerde woord dat populairder is geworden.

Er heeft namelijk ook een stijging plaatsgevonden in het gebruik van het woord 'game' en 'noob'. In vergelijking met de resultaten van vorig jaar is is het woord game 66 procent meer gebruikt. Het woord komt het meeste voor bij de doelgroep van jongens tussen vijf en negen jaar oud.

Fortnite termen niet als enige populair

Naast dat Fortnite en haar termen populair zijn, weten een andere game ook nog steeds indruk te maken. Tussen de overige populaire woorden was namelijk ook Minecraft te vinden. De game is nog steeds erg populair onder kinderen en dat is niet verwonderlijk. De game is inmiddels op elk platform te vinden, waardoor kinderen gemakkelijker het spel kunnen spelen.

Eerder dit jaar werd de meest recente grote update voor Minecraft uitgebracht. De meest recente zorgde ervoor dat het nu waard is om een duik te nemen in de zee. De update voegde namelijk beesten en voorwerpen toe aan de zeeën en oceanen van Minecraft.

De update daarvoor bracht ook grote veranderingen naar Minecraft. Deze zorgde er namelijk voor dat het voor spelers mogelijk is om op verschillende platformen samen te spelen. Hierdoor kunnen Windows 10-, Xbox One-, Android- en iOS-gebruikers nu samen van Minecraft genieten.