Apple heeft vanavond tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC) aangekondigd dat er een WatchOS update aankomt in de vorm van WatchOS 5. Er komt namelijk automatische workout-detectie naar de Apple Watch. Je horloge gaat met de nieuwe update automatisch registreren wanneer je een training begint en eindigt. WatchOS 5 komt in het najaar uit.

Siri snelkoppelingen komen ook naar Apple Watch met de nieuwe WatchOS update. Daarnaast hoef je nu niet meer 'Hey Siri' te zeggen wanneer je Siri wil gebruiken met je Apple Watch. Je kunt gewoon je horloge omhoog brengen.

Daarnaast komen Apple Podcast naar je Apple horloge en krijgt Apple Watch een nieuwe manier om te communiceren. De app heet Walkie-Talkie en je kunt hem gebruiken om korte spraakmemo's naar elkaar te sturen. Als laatste ondersteunt WatchOS 5 Webkit en dus is het nu mogelijk om linkjes van Safari te openen met je Apple Watch.

WatchOS 5 zal ook nieuwe mogelijkheden bieden voor externe apps, maar daarover zijn nog maar weinig details bekendgemaakt. Wat wel bekend is, is dat muziek in de achtergrond kan spelen wanneer andere apps gebruikt worden. Verdere details voor externe ontwikkelaars zijn tijdens de persconferentie niet bekendgemaakt.

WatchOS 5 update niet de enige aankondiging

Naast WatchOS 5 werd er ook een nieuwe band aangekondigd voor Apple Watch. Deze staat volledig in het teken van Pride-maand. De bandjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar en brengt ook een nieuwe watchscreen die vanaf vandaag beschikbaar is.

De WWDC vindt dit jaar plaats in San Jose, Californië. Het evenement vindt plaats van maandag 4 juni tot en met donderdag 8 juni. De Worldwide Developers Conference (WWDC) is een ontwikkelaarsconferentie die jaarlijks door Apple gehouden wordt. Tijdens de WWDC worden nieuwe software, hardware en andere producten voorgesteld en uitgetest.

Tijdens de WWDC 2018 werden er nog verschillende andere dingen aangekondigd. Zo werd iOS 12 aangekondigd en deze nieuwe update brengt een scala aan nieuwe functionaliteiten. Daarnaast is er ook een Apple LEGO game aangekondigd met AR-functionaliteiten.

Tijdens de WWDC 2018 werden er nog verschillende andere dingen aangekondigd. Zo werd er een Apple LEGO game aangekondigd met AR-functionaliteiten. Verder komt Dolby Atmos naar Apple TV 4K en is de nieuwe MacOS aangekondigd in de vorm van MacOS Mojave.