Foto: Capcom

Opwindend nieuws voor fans van de Japanse Hack 'n Slash games Devil May Cry. Capcom heeft de Devil May Cry 5 domeinnaam geregistreerd. Devilmaycry5.com leidt nu nog nergens naartoe, maar het is te hopen dat we binnenkort meer nieuws krijgen over een eventuele nieuwe game in de serie.

Devil May Cry 5 release bekendmaking lijkt op weg

De domeinnaam is geregistreerd door het Japanse bedrijf GMO Internet Group. Zij registreerden de domeinnaam op 18 mei, wat gespot werd door het forum Resetera. GMO Internet Group werkte al eerder samen met Capcom. Zo registreerden zij onder meer de sites voor Monster Hunter World en Resident Evil 7.

Het registeren van een domeinnaam lijkt op het eerste gezicht misschien geen groot nieuws; het zou natuurlijk kunnen dat Capcom de domeinnaam alleen registreert om hem bezet te houden voordat iemand de naam wegkaapt. Maar er zijn ontwikkelingen: Capcom heeft de gewoonte een domein te updaten vlak vóór een grote onthulling. De naamservers van de site van Devil May Cry 5 werden voor het laatst op 1 juni bijgewerkt. Dit zou kunnen betekenen dat er een grote onthulling aan zit te komen of dat de site op het punt staat om gelanceerd te worden.

Verder heeft hetzelfde bedrijf ook het domein van Resident Evil 2 bijgewerkt. Een remake van Resident Evil 2 werd aangekondigd tijdens de E3 van 2015, maar sindsdien heeft Capcom niets meer losgelaten over het spel. Met de E3 2018 om de hoek en de activiteiten van Capcom op het internet lijkt het erop dat we een aantal aankondigingen of onthullingen kunnen verwachten. Hier kun je lezen over eventuele features die terug kunnen komen in Devil May Cry 5.