Foto: PlayStation

Nieuwe Death Stranding gameplay details zijn bekendgemaakt door Mads Mikkelsen (via Gamesradar). Hij is één van de acteurs die een rol in de game heeft en sprak over de game tijdens het Cannes film festival. Volgens hem is samenwerken met anderen een belangrijk onderdeel van het spel. In het interview zei hij het volgende:

"Het concept van de game, voor zover ik het begrijp, is dat je samenwerkt met andere mensen uit verschillende plekken van de wereld."

Wat de gameplay precies gaat zijn, is verder nog gehuld in mysterie. Toch lijkt de verklaring van Mikkelsen overeen te komen met wat een andere acteur uit de game, Norman Reedus vertelde. Hij zei een paar maanden geleden namelijk dat de game elementen van social media met zich meebrengt.

Hij zei destijds dat het spel te maken heeft met het terugbrengen van het fysieke contact van de spelers. Hoe maker Hideo Kojima dat wil gaan doen, is op het moment nog niet bekend. De game is één van de vier titels waar Sony dit jaar de focus op legt tijdens E3 2018, dus mogelijk ontstaat er dan meer duidelijkheid rond wat Death Stranding is.

Death Stranding gameplay vernieuwend

Volgens Mikkelsen gaat de gameplay van Death Stranding vernieuwend zijn voor games. Hij claimt dat zoiets als Death Stranding nog nooit gedaan is en zegt dat Kojima nog steeds niet tevreden is met de game.

Death Stranding werd voor het eerst onthuld tijdens de E3 2016 en bevat vele bekende namen uit de film wereld. Naast Norman Reedus speelt Guillermo Del Toro ook een rol in de game. Hij werd net als Mads Mikkelsen aangekondigd met een nieuwe trailer tijdens The Game Awards 2016. Death Stranding komt uit op de PlayStation 4.