Op woendag 23 mei zal de Battlefield 5 onthulling plaatsvinden. Dit maakte de komiek Trevor Noah als eerste via zijn persoonlijke Twitter-account bekend. Woensdagavond om 23:00 's avonds zal de onthulling plaatsvinden, je kan het evenement volgen via YouTube, Twitch en Mixer.com.

Veel details over Battlefield V zijn nog niet bekend. Het enige wat we voor nu weten is dat DICE de game maakt en dat de game net als voorgaande delen gemaakt is met de Frostbite Engine. Ook andere EA-games zoals FIFA 18, Need for Speed: Paybak en Star Wars Battlefront II maakten hier gebruik van.

De host van dit evenement is de komiek Trevor Noah, die sinds 2015 bekend staat om zijn rol als host van het satireprogramma The Daily Show op Comedy Central. In een video op zijn Twitter-account maakte hij de informatie bekend samen met een video. In de video is Noah te zien met een zwarte mok met een grote 'V' daar op afgebeeld.

Battlefield 5 onthulling - Tweede Wereldoorlog en Battle Royale?

Voor de officiële aankondiging van Battlefield V gingen er veel geruchten rond over de toekomst van de Battlefield serie. Volgens sommige geruchten zal de game naast een traditionele singleplayermodus ook een Battle Royale modus hebben, geïnspireerd door games als Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds. Dit hoorde website VentureBeat van bronnen die schijnbaar dichtbij de ontwikkelstudio DICE staan.

Andere geruchten claimen weer dat de nieuwe Battlefield zich zal afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vorige Battlefield-game, Battlefield 1, speelde zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog.