Nieuwe Instagram functie brengt besef van tijdsbesteding

Gebruiker van de social media app Jane Machun ontdekte de functie in de code van de Android-versie van de app. Later deelde ze haar bevindingen. Niet lang daarna werd de functie bevestigt door Kevin Systrom, de bestuursvoorzitter van het bedrijf. Dit deed hij door middel van een tweet.

Kevin Systrom vertelde later ook dat de nieuwe functie ingezet gaat worden met als doel gebruikers meer inzicht te geven. "We're building tools that will help the IG community know more about the time they spend on Instagram – any time should be positive and intentional."

Nieuwe Instagram functie niet alleen

Meer details over de functie zijn nog niet bekend. Wanneer de functie online gaat, is ook nog niks over gezegd. Maar de app is niet de eerste die zijn gebruikers meer inzicht wil geven: Google en Facebook zijn hier momenteel ook mee bezig.

En ook Android wilt gebruikers meer inzicht geven: zo komt binnenkort de update Android P waarin eenzelfde soort functie aanwezig zal zijn. Het bedrijf wil dat gebruikers hun tijd op hun mobiel zo efficiënt mogelijk indelen. In de functie is te zien hoeveel minuten per dag je hebt besteed aan verschillende apps.

Net zo'n groot fan van Instagram als wij? Wij hebben een lijstje gemaakt met Instagram tips.