Om te beginnen het nieuwe wapen dat Epic Games in de patch notes onthult. Het is de Burst Assault Rifle, Een wapen dat, zoals de naam al zegt, korte bursts van drie kogels afvuurt. Dit wapen is alleen te gebruiken in de Battle Royale modus van Fortnite. Het wapen is er in een epic en een legendary uitvoering en is te vinden in Floor Loot, Treasure Chests, Supply Drops, en Vending Machines.

Appeltjes eten

Verder zijn er appels toegevoegd aan Battle Royale. Deze gezonde snack vindt je aan de bomen verspreid over de map en geven vijf hitpoints bij het eten. Liefhebbers van Fortnite: Save the World worden blij gemaakt met een nieuwe raketwerper, namelijk de Quad Launcher. Met dit wapen kun je in één schot vier keer zoveel dood en destructie zaaien.

Ook kunnen spelers in Save the World aan de slag met de Item Perk Recombobulator. In deze Co-op modus van Fortnite is het vanaf nu mogelijk om je perks aan te passen en te upgraden om de strijd tegen de zombies aan te gaan.

Verder worden er aan zowel Save the World als Battle Royale een aantal kleine verbeteringen toegevoegd. Zo krijgen console en pc-gamers een auto pick-up functie die ervoor zorgt dat loot automatisch wordt opgeraapt door er overheen te lopen.

Fortnite update zorgt voor offline servers

Sinds 10 uur zijn de Fortnite servers offline vanwege het implementeren van de update. In de tussentijd kun je lezen over die nieuwe challenges die de update met zich meebrengt. De challenges werden voor de tweede keer op rij gelekt door dataminers. Hoewel de lekken niet officieel zijn, bleken ze de vorige keer het bij het juiste eind te hebben qua challenges.