Foto: PlayStation

In een e-mail richting Kotaku maakte Sony bekend dat de PlayStation Vita geen fysieke games meer gaat ontvangen. De Europese en Amerikaanse branche van Sony is van plan om de productie van PlayStation Vita GameCard's te beëindigen wanneer het fiscale jaar van 2018 afgelopen is. Het fiscale jaar eindigt voor Sony op 31 maart 2019.

Kotaku laat in haar bericht weten dat alle Vita productie code aanvragen voor 28 juni 2018 worden ingezonden. Het laatste verkoop verzoek moet vervolgens voor 15 februari 2019 ingezonden zijn bij Sony. Dit heeft te maken met de interne productiefactoren van Sony.

PlayStation Vita games alleen nog digitaal

Met het stoppen van de productie van fysieke Vita games, is een tijdperk van enkel digitale games aangebroken voor de PlayStation Vita. Het is dan ook via de digitale markt dat er nog steeds games voor de handheld uitkomen. Deze komen namelijk nog steeds naar de PlayStation Store.

Het leven van de PlayStation Vita is een vreemde geweest. In 2012 verscheen de opvolger van de PSP, maar verloor al snel terrein aan het gamen op smartphones en de concurrentie die Nintendo bood met de Nintendo 3DS. Hoewel de handheld in Japan van populariteit genood, kon hetzelfde niet gezegd worden voor Europa en de Verenigde Staten.

Veel indies en JRPG

De marketing van de PlayStation handheld eindigde al snel, maar dat betekent niet dat er geen games meer naar het systeem kwamen. Zo zijn er verschillende kleine indie-games op het systeem te vinden en zijn er ook genoeg JRPG's te vinden op het apparaat. Je hoeft alleen maar te kijken naar titels als DanganRonpa 2: Goodbye Despair of Persona 4: Golden om te zien dat er goede games zijn.