Foto: Twentieth Century Fox

De film is een biografie van Freddie Mercury, de leadzanger van Queen die in 1991 overleed. Hij zal gespeeld worden door Rami Malek (The Pacific, Night at the Museum). De film is vernoemd naar een van de grootste hits van de band: Bohemian Rhapsody.

De film is al in de maak sinds 2010, toen werd besloten dat Sacha Baron Cohen de rol van Mercury zou krijgen. In 2013 liet Cohen het project zitten, naar aanleiding van "meningsverschillen" met de oud-leden van de band. Gitarist Brian May noemde Baron Cohen na afloop een "arse". Nu wordt de rol dus gespeeld door Rami Malek.

Later kreeg de productie van de film te maken met nog meer obstakels: regisseur Brian Singer werd ontslagen. Halverwege de opnames van de film werd Dexter Fletcher aangewezen om verder te gaan als regisseur. Na een productie van in totaal bijna acht jaar is de film dan nu toch klaar.

Bohemian Rhapsody trailer voorproefje voor eind dit jaar

De biografie van Freddie Mercury zal eind dit jaar verschijnen in de bioscoop. 24 oktober in het Verenigd Koninkrijk, 1 november in Australië en 2 november in de Verenigde Staten. De precieze datum voor Nederland is nog onduidelijk.

Bohemian Rhapsody is een biografie over lead-zanger Freddie Mercury. Nog meer biografieën zien? Wij hebben een lijstje met de top 5 beste biografieën gemaakt.