Facebook privacy tips in nieuwe Jeugdportal

Sociale media kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen en jongeren. Daarom komt Facebook met de Jeugdportal. Dit is een plek waar jongeren allerlei informatie over de app kunnen vinden. Volgens Facebook is het portaal een soort handleiding, alle dingen die je moet weten om een goede ervaring met de app te hebben staan erin.

In het portaal staat informatie die alle Facebook-gebruikers moeten weten, zoals privacy binnen de app en hoe je je wachtwoord zo sterk mogelijk instelt. Er staat voor de tieners ook uitgelegd wat Facebook precies met zijn data doet. Maar er staan ook tips over hoe je scam herkend bijvoorbeeld.

Facebook privacy tips: laat je voordeur nooit open staan

Onder het kopje "Richtlijnen" kun je tips lezen over wachtwoorden en privacy. Geschreven door Liz Perle, de jongeren- en trend-specialist van het bedrijf. Er staat onder andere dat je je wachtwoord nooit met anderen moet delen en dat je deze goed moet beschermen. "In het echte leven laat je toch ook niet je voordeur open staan?" Ook verteld ze dat je goed moet nadenken voordat je wat plaatst. "Bewaar de sappigste details voor de mensen die dichtbij je staan."

Verder wordt er in het privacy-deel van het portaal uitgelegd wat Facebook doet met zijn data. Er wordt uitgelegd hoe Facebook bepaalt welke advertenties je te zien krijgt. "We verkopen geen informatie. Dat hebben we nooit gedaan, en dat zullen we ook nooit doen."

Voor tieners wereldwijd

Facebook heeft gesproken met jongeren uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Brazilië en Italië om het portaal op te zetten. Het bedrijf hoopt in de toekomst het Jeugdportal uit te kunnen breiden, door met meer jongeren te praten. Het Jeugdportal staat nu online en is beschikbaar in 60 talen.

Ondanks deze tips gaat er ook vaak wat mis op Facebook. Zo was eerder Facebook privacy in het geding door lekken intieme data.