Zelfrijdende Apple auto's getest in Californië

Het bedrijf heeft zijn hoeveelheid testwagens verhoogd, zo heeft California Department of Motor Vehicles (DMV) bevestigd tegenover MacReports. Met de 55 testwagens is Apple een van de grootste testers van het moment.

Voor de veiligheid is het nog verplicht om een bestuurder in het voertuig te hebben zitten, voor het geval dat er ingegrepen moet worden. Op dit moment zijn 83 Californiërs gemachtigd om de voertuigen te testen. Mensen die niet gemachtigd zijn, mogen ook geen tests uitvoeren.

Tim Cooks, directeur van Apple, heeft vorig jaar al laten weten in een interview dat het bedrijf bezig was met autonome systemen. Hij noemde de technologie "erg belangrijk", maar liet niet weten of Apple zélf ook bezig was met een eigen auto. Geruchten gaan dat het bedrijf werkt aan een systeem wat in andere auto's geplaatst kan worden, en dus niet aan een eigen "Apple auto".

Apple auto's niet zonder concurrentie

Het bedrijf begon vorig jaar april met drie testvoertuigen. In maart 2018 werden dat er 45. Op dit moment heeft het bedrijf 55 geregistreerde testvoertuigen bij het DMV staan, wat ze de op een na grootste tester in Californië maakt.

De enige producent met meer zelfrijdende testvoertuigen op de weg is GM Cruise met 104 voertuigen. Na Apple volgen Waymo met 51 auto's, Tesla met 39, en Drive.ai met 14 voertuigen. Deze voertuigen worden allemaal getest op de Californische wegen. Behalve Waymo, die zijn wagens ook buiten dit gebied test.

Apple doet het goed

Het bedrijf lijkt het dus erg goed te doen op de markt. Onlangs zijn de sales van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt, waaruit bleek dat de nieuwe iPhone X het verrassend goed doet. Ondanks dat success blijft Apple dus bezig met nieuwe technologieën naast smartphones.