Foto: Epic Games

Het nieuws dat de Fortnite servers offline zijn, komt van de Fortnite Twitter-pagina die aangaf dat de servers om 10.00 uur even op zwart gaan. Dit komt doordat de nieuwe Fortnite update op het moment verwerkt wordt en dat zorgt ervoor dat de Fortnite servers voor onbepaalde tijd offline zijn. Wanneer de update volledig is doorgevoerd zullen de servers weer online gaan. Spelers kunnen dan aan de slag gaan met de nieuwe toevoegingen aan het spel.

De nieuwe Fortnite update brengt onder andere de Fortnite Season 4 Week 3 challenges met zich mee. Deze zijn overigens vroegtijdig gelekt. Hierdoor kunnen bezitters van een Fortnite Season 4 Battle Pass zich alvast voorbereiden op de speciale taken van deze week. Wederom zijn er zeven nieuwe Fortnite challenges met verschillende moeilijkheidsgraden.

Fortnite servers offline status geen verassing

Het was al een tijdje bekend dat de servers van Fortnite offline gehaald zouden worden. Ontwikkelaar Epic Games liet via Twitter eerder al weten dat de servers offline gingen wegens de nieuwe update. De nieuwe Fortnite update komt wel een stukje later dan gebruikelijk. Dit heeft te maken met technische problemen die de ontwikkelaar ondervond.

Met de komst van de nieuwe update eindigt ook het Fortnite Avengers event die je de controle gaf over Avengers Infinity War schurk Thanos. Hiervoor moest je de Infinity Gauntlet vinden in het spel, waardoor je zijn superkrachten kreeg. Het event heeft een week geduurd.

Update - Servers zijn weer online

Volgens de website van Epic Games zijn de servers van Fortnite weer online en is de nieuwe update doorgevoerd. Je zou vanaf nu dan ook weer gewoon moeten kunnen spelen. De update heeft in ieder geval nieuwe wapens met zich meegebracht.