De bekende regisseur gaat aan de slag met een horrorserie voor streamingdienst Netflix: 10 After Midnight. Dit zal de eerste horrorserie van de streamingdienst worden, bestaande uit losse horror verhalen.

Del Toro werkt voor de serie samen met Shape of Water medeproducent J. Miles Dale, waar hij al eerder mee heeft gewerkt. Verder heeft hij laten weten dat hij persoonlijk horror schrijvers en filmmakers zal gaan uitkiezen voor 10 After Midnight. Daarnaast zullen er ook een paar afleveringen geschreven worden door de regisseur zelf.

Guillermo del Toro zijn werk

De regisseur heeft dit jaar nog Oscars gewonnen met zijn film The Shape of Water. Deze won twee Oscars: beste film en beste regisseur. Daarnaast is de regisseur bekend van Pan’s Labyrinth, Hellboy en Pacific Rim.

De regisseur heeft onlangs ook de Emmy-winnende kinderserie Trollhunters (Trollenjagers) gemaakt in samenwerking met Dreamworks Animation. Deze is ook te zien op Netflix en heeft momenteel twee seizoenen beschikbaar staan. Het laatste seizoen zal deze maand nog op Netflix verschijnen.

Voor de horrorliefhebbers

Goed nieuws voor de horror-liefhebbers dus. Kan je nou niet wachten op deze horrorserie? We hebben de top 10 beste horrorseries op Netflix op een rijtje gezet, zodat je voorlopig nog niet bent uitgekeken.