Foto: Epic Games

Het Fortnite Avengers event komt morgen alweer ten einde. Dat maakte het Twitter-account van Fortnite vandaag bekend. De gebeurtenis werd het 'Infinity Gauntlet Limited Time Mashup'-event genoemd door ontwikkelaar Epic Games. Het evenement duurde in totaal een week lang, nadat het op 8 mei van start ging.

In het Fortnite Avengers event was het mogelijk om te transformeren in 'The Mad Titan' zelf, Thanos. De schurk van Avengers Infinity War was volledig uitgerust met de Infinity Gauntlet en al zijn Infinity Stones. Wanneer je de handschoen vond, veranderde je in de grote, paarse schurk en dat maakte je eens stuk sterker. Niet alleen had je een grotere levensbalk, maar ook deed je veel meer schade.

Fortnite Avengers event onderging verandering

Het Fortnite Avengers event kwam niet zonder moeilijkheden, want de maker kwam onder vuur te liggen door verschillende aanpassingen die gemaakt waren aan Thanos. De schurk werd namelijk in de span van nog geen 48 uur verzwakt, voordat hij weer versterkt werd. Dit kwam mede doordat de feedback van fans invloed had op de aanpassingen.

Het event is mede ontstaan doordat de regisseurs van Avengers Infinity War fans zijn van Fortnite. Tijdens het montageproces van de film hebben de regisseurs menig potje Fortnite Battle Royale gespeeld. Het leek ze daarom wel een goed idee om een crossover te houden.

Nieuw mysterie

Wanneer het Fortnite event afgelopen is, is het mogelijk dat de fans zich gaan richten op het nieuwe Fortnite mysterie. Er is namelijk een mysterieus luik gevonden waar niemand nog naar binnen kan. Ook zijn er vreemde tekens gevonden op het luik. Epic Games heeft nog niets laten weten over het luik.