Amerikaanse psycholoog vindt Fortnite slecht en maakt zich zorgen

De psycholoog is van mening dat het bijzonder slecht is om mensen in aanraking te laten komen met games als Fortnite. Doordat je in de game mensen afmaakt zou dit slecht zijn.

Fortnite slecht voor je?

De uitspraak werd gedaan in een artikel dat werd gepubliceerd op Psychology Today. Hij wil met dit artikel een boodschap achterlaten naar ouders van kinderen die veelvuldig dit spel spelen.

"Je moet het lef hebben om te zeggen: dit is niet goed. Kinderen moeten face-to-face sociale vaardigheden aanleren. Ze moeten fysiek actief zijn, het liefst buitenshuis en ze hebben een goede nachtrust nodig. Een kind dat geobsedeerd is door Fortnite zal dit zeer waarschijnlijk niet doen."

De psycholoog wil ouders ertoe aanzetten iets te doen tegen het geobsedeerd spelen van Fortnite, omdat hij ervan overtuigt is dat deze spellen een slechte invloed hebben op kinderen. Volgens de psycholoog is het belangrijk dat kinderen zichzelf leren te beheersen. Deze games zouden het tegenovergestelde bewerkstelligen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat spellen als Fortnite worden neergezet als iets slechts voor de jeugd. Zo zijn er al kritieken geweest richting games als Call of Duty, Halo en Unreal Tournament III. Er zijn verschillende studies geweest naar het verband tussen agressiviteit en het spelen van games, maar er werden juist geen verbanden gevonden tussen geweld en het spelen van realistische videogames waarin je gewelddadige acties verricht.

Er zijn daarentegen wel studies die aantonen dat games ervoor kunnen zorgen dat je minder agressief wordt. In het geval van co-op games neemt agressie namelijk af. Tijdens dit onderzoek werden ook shooters gebruikt zoals Call of Duty, een spel waarin je veelvuldig naar je wapens grijpt om anderen dood te schieten. Verder schijnt het spelen van zulke spellen ook andere voordelen met zich mee te brengen: zo train je je reflexen beter te gebruiken.