Foto: Fox

Volgens Reuters wil het Amerikaans kabelbedrijf Comcast Corp de Fox Disney deal blokkeren door zelf een bod uit te brengen op Fox. Reuters zegt drie bronnen te hebben die aangeven dat Comcast een bod van 60 miljard dollar wil uitbrengen om delen van Fox over te kopen. Wel moet daarbij vermeld worden dat het bod waarschijnlijk alleen gemaakt wordt als Comcast een ander bedrijf weet over te nemen waar ze al op geboden heeft.

Er was hiervoor al een afspraak gemaakt tussen Fox en Disney. Disney zou het delen van Fox voor 52 miljard dollar overnemen. Deze historische deal werd eind vorig jaar in December gemaakt. Het gaat om de Fox branches van de film-studios, tv-studios, de kabelnetwerken en de internationale televisie branches.

Mocht de Disney Fox deal niet doorgaan, heeft dit een aantal negatieve gevolgen voor fans van onder andere Marvel. Disney zou door de overname namelijk de rechten terugkrijgen van een groot aantal Marvel-karakters, waaronder de X-Men, Deadpool en Fantastic Four. Daarnaast zou Disney dan ook eigenaar worden van films en series als Avatar en The Simpsons.

Fox Disney deal is een aandelenbod

Het verschil tussen het bod dat Comcast uit wil brengen is dat het hier gaat om een geldbod. Comcast wil een 'all-out cash' bod uitbrengen van 60 miljard dollar. Disney maakte een heel ander soort bod, namelijk een aandelenbod. Dit hield in dat het bod voor een bepaalde prijs per aandeel wordt gedaan.

Mocht de Fox Disney deal wel doorgaan, zou dit voor het Marvel filmuniversum grote gevolgen kunnen hebben. Na Avengers 4 zou het dan mogelijk zijn om de X-Men karakters te introduceren. Voor nu moeten we het nog doen met Avengers: Infinity War en hier kun je dan ook lezen over het einde van de film. De eerstvolgende Fox-film is Deadpool 2 en daarvan kwam recentelijk een nieuwe Deadpool 2 trailer uit.