Foto: Ejay

Tijdens de presentatie voor investeerders maakte Nintendo bekend dat de ondersteuning voor de Nintendo 3DS nog lang niet stopt. Tatsumi Kimishima, huidig directeur van Nintendo, liet tijdens de presentatie weten dat de ondersteuning tot ten minste 2019 blijft voortzetten. Hij zei het volgende:

Naast de titels die we op het moment verkopen, hebben we nog een aantal nieuwe titels aangekondigd. We zijn zelfs software aan het maken die in 2019 en later uitkomen. Ons plan is om deze strategie voort te zetten door voordeel te halen uit deze nieuwe titels.

De grootste focus ligt dan wel op de Nintendo Switch, maar de 3DS wordt niet vergeten. De verschillende Nintendo 3DS systemen zijn gezamenlijk al meer dan 72 miljoen keer verkocht en hebben meer dan duizend verschillende games. Volgens Nintendo is het belangrijk dat de 3DS-gebruikers niet vergeten worden.

We blijven de Nintendo 3DS ondersteunen vanwege de gebruikers en de rijke softwarecatalogus. Wij geloven dat het belangrijk is om de rijke catalogus van de Nintendo 3DS te gebruiken om de verkoop te stimuleren bij huidige Nintendo 3DS-bezitters en bij consumenten die recentelijk een Nintendo 3DS hebben gekocht.

Nieuwe Nintendo 3DS games bevatten onder andere Mario

Eén van de nieuwe Nintendo 3DS games is de Mario & Luigi: Bowsers Inside Story remake die in 2019 op de handheld wordt uitgebracht. De game werd aangekondigd tijdens de Nintendo Direct die op 8 maart plaatsvond. De game is vergelijkbaar met de Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions remake die in 2017 uitkwam.

Destijds werd ook WarioWare Gold aangekondigd door Nintendo. De game komt op 3 augustus uit en zal een scala aan nieuwe minigames toevoegen. Ook werd er een remake aangekondigd van de Gamecube game Luigi's Mansion.