Het gerucht gaat dat naast de werkplek van vele Hangar 13 werknemers een studio is waar wordt gewerkt aan een nieuwe BioShock titel. Toch zou dit nieuwe deel in de veelgeprezen franchise nog in een vroeg stadium bevinden. Zo is het team vermoedelijk stilletjes bezig met het aantrekken van personeel. Dit werd zo onopvallend mogelijk gedaan dat zelfs sommige werknemers niet wisten met wat voor project ze mee bezig waren.

'Er wordt heel stil aan een nieuwe BioShock game gewerkt'

Het team dat vermoedelijk werkt aan een nieuwe deel in de BioShock franchise wil het project op dit moment nog erg klein houden. Ze proberen in dit stadium ook te onderzoeken wat ze kunnen doen met een nieuw deel in de serie die in 2007 voor het eerst op de markt werd gebracht. De bron van het gerucht staat dichtbij de mensen die werken aan het geheime project.

Het bedrijf Take-Two, waar 2K Games en Rockstar Games onder vallen, heeft eerder laten weten voor maart 2019 met een grote titel op de proppen te komen. Vele kenners gaan ervan uit dat dit Borderlands 3 zal gaan worden, maar met dit gerucht kan dit wel eens een nieuwe BioShock game zijn.

De laatste release rondom BioShock was BioShock: The Collection uit 2016. Deze compilatie bracht de drie games uit de serie samen in één bundel, met onder andere een verbeterde framerate. Wij gaven de verzameling toentertijd een 8 in onze BioShock The Collection Review.