Tijdens het Kingdom Hearts Union X event, dat dit weekend plaatsvond, werd een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 onthuld. De trailer toont een nieuwe mogelijkheid in het spel. In Kingdom Hearts 3 kun je in-game verschillende mini-games spelen. De mini-games speel je op een kleine, ouderwetse portable LCD spelcomputer vergelijkbaar met een Game and Watch.

De in-game spelcomputer geeft je de mogelijkheid om kleine door klassieke Disney cartoons geïnspireerde mini-games te spelen. In de nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer kun je verschillende mini-games spotten, waaronder The Barnyard Battle. Ook zijn Giantland, The Karnival Kid en Musical Farmer te zien.

Nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer toont Classic Kingdom

In de nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer kun je duidelijk zien dat de mini-games in de stijl van de Classic Kingdom zijn. We zagen de klassieke Disney karakters al eerder in Kingdom Hearts. In Kingdom Hearts 2 zat namelijk een wereld genaamd Timeless River.

Eerder dit jaar werd er een andere nieuwe wereld onthuld voor Kingdom Hearts 3. Uit de trailer blijkt dat de wereld van Monster Inc naar Kingdom Hearts komt. Sora, Donald en Goofy zullen wanneer ze de Monster Inc wereld bezoeken een andere vorm krijgen. Dit gebeurde in eerdere Kingdom Hearts games ook al.

Vorig jaar werd tijdens de D23 expo aangekondigd dat de eerste Pixar wereld zich naar Kingdom Hearts 3 komt. Er werd toen namelijk een Kingdom Hearts 3 Toy Story trailer onthuld. Deze wereld zal zich onder andere afspelen in Andy's kamer. Ook hier hebben Sora, Donald en Goofy een kleine uiterlijke verandering.

Kingdom Hearts 3 moet ergens dit jaar uitkomen voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game werd oorspronkelijk aangekondigd in 2013 en is eerste genummerde gevolg sinds Kingdom Hearts 2. Die game kwam in 2006 voor de PlayStation 2. Sindsdien zijn wel een flink aantal andere Kingdom Hearts games uitgebracht die de wereld van het spel uitdiepen.